TÜRK DÜNYASI BELGESEL FİLM FESTİVALİ VE YARIŞMASI MÜRACATLARI SONA ERDİ

Festivali ve Yarışması Film müracaatları sona erdi. Profosyonel ve Öğrenci katagorilerinde Yapılan yarışmaya 145 Film Müracaat etti.

TÜRK DÜNYASI BELGESEL FİLM FESTİVALİ VE YARIŞMASI MÜRACATLARI SONA ERDİ

TÜRK DÜNYASI BELGESEL FİLM FESTİVALİ VE YARIŞMASI

MÜRACATLARI SONA ERDİ

Türk dünyası Gazeteciler Federasyonunun organize ettiği,TC Kültür bakanlığı başta olmak üzere

TİKA,TDBB Birliği,İstanbul Büyük Şehir Belediyesi,Osmaniye Belediyesi, Öz Finans İş sendikası,Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfının desteklediği,Türkiye’den İstanbul ,Niğde Ömer Halisdemir,Amasya Üniversiteleri,Azerbaycan dan Bakü Devlet ve İnce sanat Medeniyet Üniversitesi, Kazakistan dan Al Farabi ,Kırgızistan dan Kırgızistan- Türkiye Manas ,Makedonya dan Fon ,KKTC Yakın Doğu Üniversitelerinin proje ortağı olduğu TRT,ATV,TÜRKMENELİ TV  ,Genç Tv,MERCAN Tv,,ORT, KANAL   60  Gibi onlarca televizyon kanallarının yayın desteği  verdiği  Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması Film müracaatları sona erdi.

 Profosyonel ve Öğrenci katagorilerinde Yapılan yarışmaya 141 Film Müracaat etti.

 Proje Ortağı Üniversite öğretim üyeleri ile profosyonel ön seçici kurul finale kalan filmleri belirleyecekler. Finale kalan Filmler yine 8 Ülkeden çok önemli Yönetmenlerden oluşan ve Jüri Başkanlığını Azerbaycan dan ünlü yapımcı yönetmen, TV Yöneticisi Vagif MUSTAFAYEV’İN Başkanlıgında  03-04/Ekim 2018 Tarihlerinde İstanbul da toplanarak  Türk Dünyası 2018 yılı belgesellerini belirleyecekler.

Finale kalan Filmlerin ve Türk Dünyasından önemli Filmlerin Gösterimleri İSTANBUL Üniversitesinin ev sahipliğinde Sanatseverlerle 02- 05/Ekim/ 2018 Tarihlerinde buluşacak.

Dereceye giren Filmlerin Gala ve Ödül törenleri İstanbul Üniversitesi Prof.Dr.Cemil Birsel Konferans salonunda yapılacak.

  Türk Dünyası Şölenine  Dönüşecek programa büyük ilği bekleniyor.

Daha sonra Dereceye Giren Filmler Azerbaycan-Bakü,Kazakistan-Almatı,Kırgızistan Bişkek,Özbekistan Taşkent,Makedonya –Üsküp,KKTC Lefkoşe de proje ortaklarımız Üniversiteler, sivil tolum Örğütleri’nin katkılarıyla sanatseverlere sunulacak.









Facebook Yorumları
Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Copyright © 2017 Tüm Hakları Saklıdır.

Popüler Kelimeler