Türk Dünyasında Belgesel Film Atağı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması'nın gala ve ödül törenleri 27-30 Eylül tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Türk Dünyasında Belgesel Film Atağı

Etkinliğin tanıtım toplantısı, Türk dünyasından bazı gazeteci, kültür adamı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantıda konuşan Festival ve Yarışma Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Demir, 7 ülke ve 8 şehirde gerçekleştirilecek festivalde, Türk dünyasının sanatsal etkinliklere doyacağını söyledi.

Festivalin ikincisini gerçekleştirmek için çalışmaların başladığını ve yarışma için başvuruların kabul sürecinin 17 Nisan'da start aldığını dile getiren Demir, "18 Ağustos'a kadar müracaat süreci devam edecek. Geçtiğimiz yıldan farklı olarak, bu sene yarışmayı iki kategoriye ayırdık. Profesyonellerle öğrencilerin filmleri farklı değerlendirilecek." diye konuştu.

Demir, festivalde "Türk kültürünü ve Türk'ün dünyaya bakış açısı"nı yansıtan konuların değerlendirileceğini aktararak, şöyle devam etti:

"Festivale müracaat eden filmlerimizin ön seçici kurulu, proje ortağımız olan 6 Türk Cumhuriyeti üniversitelerinden radyo ve televizyon bölümü konusunda uzman olan öğretim üyelerinden oluşacaktır. Seçici kurul, müracaat eden filmleri 12'ye düşürecektir. Bu filmlerin, 27-30 Eylül tarihlerinde galası yapılacaktır. Gala töreni, öğrenci buluşması, film atölyesi, Türk Dünyası yapımcıları çalıştayından sonra yine 7 Türk Cumhuriyeti'nde belirlenen jüri üyelerimiz, dereceye giren ilk üç ile ödüle layık görülen filmleri belirleyeceklerdir."

Daha sonra dereceye giren filmlerin birçok noktada gösterileceğini aktaran Demir, bunları İstanbul, Lefkoşa, Bakü, Niğde, Almatı, Bişkek, Taşkent ve Saraybosna olarak sıraladı.









Facebook Yorumları
Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Copyright © 2017 Tüm Hakları Saklıdır.

Popüler Kelimeler